fbpx
  1. Mi az a Tudatos Testtartás módszer?

2. Mi az a Spirálstabilizáció?

A Spirálstabilizáció egy forradalmi gerincterápiás módszer, melyet Dr. Richard Smisek cseh neurológus professzor dolgozott ki kb. 30 évvel ezelőtt. A módszert azóta is folyamatosan fejleszti, és egyre több országban lesz elérhető a világon. A metódust több, mint 20 éve használják sikeresen például Németországban, ahol a kezeléseket a társadalombiztosítás finanszírozza.

Segítségével csökkenthető a derék-, hát-, és nyakfájás, hozzájárulhat a porckorongsérv és a gerincferdülés megelőzéséhez.  
A módszer gyermekeknek, felnőtteknek, időseknek és sportolóknak is kiválóan használható.  Gyakorlásával fenntarthatod az egészséged, javíthatod az életminőséged vagy a teljesítményed. 

A fájdalom és a tested kötöttsége ne akadályozzon a mindennapi életben!

Ha a célod, hogy

  • bármit meg tudj csinálni a hétköznapokban,

  • ne érezd állandóan, hogy itt fáj, vagy ott nem mozog,

  • hogy visszanyerd a tested rugalmasságát,

a Spirálstabilizáció egy kiváló eszköz lehet ebben.

Nevét onnan kapta, hogy a spirális izomláncok erősítésével egy stabil izomfűzőt hozunk létre a testben.  A megerősített izmok így megóvják a gerincet a túlterheléstől.

3. Milyen eszközökre van szükség a Spirálstabilizáció gyakorlásához? Meg kell ezeket vásárolnom előre?

A Spirálstabilizáció gyakorlásához egy speciális, Prágában gyártott, eredeti Spirálstabilizációs kötélre valamint egy Spirálstabilizációs blokkra van szükség.  Az eszközök megvásárlására azért van szükség, mert azonnal, az első óra után el kell kezdeni az otthoni gyakorlást, ami eszközök nélkül nem lehetséges.  A gyakorlatok megtanulása nélkül pedig teljesen felesleges az eszközöket megvenned, mert szakértő oktató segítsége nélkül a gyakorlatok végzése akár károkat is okozhat (mint minden más mozgásformánál).
4. Otthon hova tudom feltenni a kötelet? Kicsi a lakásom/szobám.

A Spirálstabilizációs kötél bárhova felakasztható, hurkolható nagyon egyszerűen.  Akár egy ajtó vagy ablak kilincs, korlát, fa az udvarban, ágy szélére, radiátor csőre is akasztható. Mivel nem a kötél erejét használjuk a gyakorlás során, nem kell attól tartani, hogy leszakad a kilincs. :) A módszer egyik zsenialitása, hogy a kötelet bárhova magaddal viheted, egy női táskában is elfér. Ezért bárhová utazol, vidd magaddal és gyakorolhatsz rendszeresen!

5. Hogy néznek ki a Spirálstabilizációs gyakorlatok?

Nézd meg a Tudatos Testtartás YouTube csatornáján, hogyan néznek a Spirálstabilizációs gyakorlatok, illetve mit mondtak a tanfolyamot végzettek.

6. Mennyi ideig tart megtanulni a Spirálstabilizációs gyakorlatokat?

Az alapgyakorlatok 12 gyakorlatból állnak. Ezek megtanulása tanfolyamon vagy magánórán lehetséges. Ezek után a gyakorlatokat önállóan is tudod már végezni otthon vagy bárhol, ahol szeretnéd. A továbbiakban nem kell képzésre járnod, csak ha szeretnél tovább gyakorolni vagy szeretnéd, ha rendszeres időközönként ellenőrizném, hogyan gyakorolsz.

7. Nagyon bonyolultnak tűnik a videók alapján.  Mindenki meg tudja tanulni?

A módszert gyerekektől kezdve az idősebb korosztályig, mindenkinek ajánljuk.  A Tudatos Testtartás Online Tanfolyamon nagyon lassan és részletesen vesszük át a gyakorlatokat. Eddig közel 150 embernek tanítottam meg a módszert, a legfiatalabb tanítványom 14 éves, a legidősebb 70 feletti hölgy volt, mindenki meg tudta tanulni eddig. A gyakorlatokat a tanfolyam ideje alatt olyan sokszor nézheted meg, ahányszor szeretnéd. Ha segítségre van szükséged, folyamatos e-mailes konzultációt biztosítok.

8. Nagyon egyszerűnek tűnik a videók alapján, ennél nehezebb edzésekhez szoktam.  Hatásos így is?

A gyakorlatok során nem a kötél erejét használjuk, hanem a megtanult mozdulatok során bizonyos izmok erősítését, illetve nyújtását végezzük.  Ha itt vagy ezen az oldalon, az valószínűleg azt jelenti, hogy problémáid, fájdalmaid vannak. Ez jelentheti azt, hogy bizonyos izmaid nem elég erősek, vagy nyújtottak a korábbi edzéseid ellenére sem. :) Érdemes egy próbát tenned!

9. Aggódok, hogy nem tudom online megtanulni a gyakorlatokat.

Az Online tanfolyam sok szempontból még jobb, mint a személyes tanfolyam.  35 videós gyakorlat, több kameraállásból megmutatott gyakorlat segítségével tanulhatsz.  A gyakorlatokat a tanfolyam ideje alatt (+3 hónapig) bármennyiszer megnézheted. Ha kérdésed van, e-mailen, telefonon vagy Zoom-on kérhetsz segítséget.  Ha még ennek ellenére sem tudod megtanulni a gyakorlatokat, PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIÁT BIZTOSÍTUNK: az első hét végéig jelezheted, hogy nem vagy elégedett. Ha kéred, magyarázat nélkül visszaküldjük a részvételi díjat.

10. Konkrét betegségre, problémára keresek megoldást, akkor is végezhetem?

Javaslom, hogy jelentkezés előtt konzultálj kezelőorvosoddal.  Ezen az oldalon semmilyen formában nem adunk egészségügyi tanácsot, nem testesítünk meg orvos-beteg kapcsolatot. Javasoljuk, mindig egyeztess kezelőorvosoddal, ha állapotoddal kapcsolatban bármilyen kérdésed vagy gyanúja merülne fel. Ugyancsak javasoljuk, hogy egyeztess kezelőorvosoddal az itt leírtak általad értelmezése kérdésében. SOHA NE HAGYJD FIGYELMEN KÍVÜL VAGY KERÜLD MEG AZ ORVOSI TANÁCSOT, AZ OKBÓL, HOGY BÁRMILYEN INFORMÁCIÓT OLVASTÁL EZEN A WEBOLDALON VAGY BÁRMELY A WEBODALUNKHOZ KAPCSOLT EGYÉB MÁS OLDALON.  A Tudatos Testtartás módszert valamint a Spirálstabilizáció módszerét végzők VISSZAJELZÉSEIT itt olvashatod el, valamint a YouTube csatornánkon is megnézheted.

11. Mennyi idő áll a rendelkezésre a tanfolyam elvégzésére?

Az Online Tudatos Testtartás Tanfolyam 6 héten keresztül tart. 6 héten keresztül heti 3 új leckét teszünk fel. Az anyagok bármikor megnézhetők, visszanézhetők, átismételhetők.  A tanfolyam végeztével még +3 hónapon keresztül beléphetsz a zárt tanfolyami felületre és megnézheted a gyakorlatokat.

12. Biztosítunk-e konzultációs lehetőséget?

A tanfolyam során folyamatos e-mail konzultációs lehetőséget biztosítunk számodra. Hetente egyszer, egy előre meghirdetett időpontban, egy Zoom-os csoportos gyakorló órát tartunk, ahol a gyakorlatok elvégzésének helyességét ellenőrizni tudom, a gyakorlás közben felmerülő kérdéseket fel lehet tenni. (A gyakorló órákon a részvétel nem kötelező, bejelentkezés szükséges.). Ha szeretnéd, kérhetsz személyes, ZOOM-os konzultációt, ahol ellenőrzöm, hogy mindent jól csinálsz-e! (külön díjazás fejében)

13. Hogyan tudom kifizetni a képzés díját? 

A részvételi díj és a szükséges eszköz csomag kifizetése banki átutalással történik a díjbekérő számla elküldése alapján. Jelentkezés után 1 munkanapon belül küldöm a díjbekérő számlát a részvételi díjról és a szükséges eszközökről. 

14. Ismétlés lehetséges? Kapok kedvezményt?

Ha már elvégezted a Spirálstabilizáció alaptanfolyamot személyes formában Balatoni-Huber Veránál, vagy a Tudatos Testtartás Online Tanfolyamot, és szeretnél ismételni, az online Tudatos Testtartás Tanfolyam árából 50% kedvezményt kapsz. A képzés megrendelése során kérjük, írd be a megjegyzés rovatba, hogy "Ismétlő".