Mit oldhat meg a masszázs?

Előre le szeretném szögezni, hogy sose ítélem el a masszázs nyújtotta fantasztikus előnyöket, azonban szeretném tisztázni azt is, hogy a masszázs nem csodaszer, és bizonyos problémák megoldásához további lépésekre is szükség van.

De kezdjük is a pozitív tulajdonságaival, hatásaival! 🙂

A masszázs az egyik legősibb és legismertebb módszer a test és a lélek gyógyítására és felfrissítésére. Bár sokan pusztán luxusnak vagy kényeztetésnek tekintik, a masszázs számos egészségügyi előnnyel járhat. 

1. Fájdalomcsillapítás

Sokan talán ezért is járnak masszázsra. A különböző masszázstechnikák, például a mélyszöveti masszázs vagy a sportmasszázs, segíthetnek csökkenteni az izomfeszültséget és a krónikus fájdalmat. Fokozza a vérkeringést, ami hozzájárul az izmok és ízületek gyulladásának csökkentéséhez.

2. Stressz és szorongás csökkentése

A masszázs során a test ellazul, ami csökkenti a stresszhormonok szintjét és növeli az endorfinok, a boldogsághormonok termelését. Egy kellemes masszázs után gyakran érezzük magunkat nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak.

3. Immunrendszer erősítése

A masszázs stimulálja a nyirokrendszert, ami fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében és az immunrendszer erősítésében. A jobb nyirokkeringés segít a szervezetnek hatékonyabban küzdeni a betegségek ellen és gyorsabban felépülni a fertőzésekből.

 

Ez mind-mind fantasztikus előny, ugye? De fel kell tennem a kérdést: Mindent megold egy masszázs?

Először fontos megérteni és elfogadni, hogy nem csodaszer. A masszázs nem képes tartósan megoldani a helytelen testtartásból eredő problémákat, ha nem teszed bele magad te is, hogy javuljon a kialakult fájdalom. 

A testtartás javításához igencsak nagy tudatosságra van szükség a mindennapi életben. 

Ez magában foglalja a munkahelyi ergonómia figyelembevételét, a megfelelő ülő- és álló helyzet gyakorlását, valamint a testtartásra való odafigyelést minden tevékenységünk során. Ha nem teszünk semmit a mindennapokban a helyes testtartásunkért, akkor a fájdalom sem fog javulni bármilyen és bármennyi mennyiségű masszázzsal sem. 

Fontos a rendszeres testmozgás, a nyújtó és erősítő gyakorlatok beiktatása és az egészséges életmód fenntartása. 

A masszázs kiegészítő kezelési módszerként szolgálhat, de nem helyettesíti a helyes testtartás fenntartásához szükséges mindennapi gyakorlatokat és odafigyelést.

Ha rendszeresen tudsz járni masszázsra, akkor miért nem teszel rendszeresen a tested egészségének fenntartása érdekében is? Mi lenne, ha azt mondanám, ehhez elég lenne napi 15 perc?

Nézd meg az ingyenes előadást a Tudatos Testtartás Online Programmal kapcsolatban, ha érdekelne egy igazán hatásos megoldás a testtartás javítással kapcsolatban!

Tetszett a cikkünk? Oszd meg másokkal is!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!​

Szeretnél értesítést kapni, ha egy új érdekes blogcikk kerül fel az oldalra?

És ha azt mondom, hogy mellé még egy 15%-os kupont is adunk ajándékba?

Várj!
Ne hagyd itt a 
15%-os 
Kuponodat!

Hírlevél feliratkozásodért egy 15%-os kupon is jár!